ISMERD MEG

Esztergom és környéke

Esztergom városában a szabadidő eltöltéséhez számos lehetőség közül választhatnak vendégeink.
A város különböző múzeumai, műemlékei, a Bazilika, a Szent István Strandfürdő, illetve Esztergom legnívósabb éttermei, kávézói az Átrium Panziótól pár perc sétára helyezkednek el.

Esztergom ékessége a Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyház vagyis az Esztergomi Bazilika, amely Európa egyik legnagyobb bazilikája minden idelátogató, szinte kötelező látogatási célpontja.

Az Esztergomi Bazilika vonzáskörzetében található Várszínház pedig a nyári időszakban nyújt kiváló kikapcsolódási lehetőséget a színházi kultúra iránt érdeklődő látogató számára.

Érdekes építészeti érték a főtéren található Vak Bottyán palota, azaz a városháza épülete, továbbá a Takarékpénztár és a Bíróság épülete. A belvároshoz közel található továbbá a Dunán átívelő (Szlovákiába vezető) Mária Valéria híd, valamint a Ferences templom ami 1700 körül épült és a mai barokk belváros első jellegzetes épülete. Továbbá a központban, a Fürdő Szállóval szemben, az Átrium Panziótól karnyújtásnyira található a Római kori mérföldkő és az Aquasziget Termál-, gyógy- és élményfürdő is.

A bor- és az elegáns vacsorák kedvelőinek kiváló kikapcsolódást nyújtanak a Prímás Pince borkóstolóval egybekötött vacsorái, pincelátogatásai, állandó kiállításai. A házias ízeket kedvelőket pedig az év minden napján szeretettel várja az Esztergomi Csülök Csárda.

Az ország legnagyobb napórája Esztergomban található, mely az Átrium Panzió belső körfolyójáról teljes egészében látható. „Négy méter átmérőjű „helio-kronométer” egyben az ország legnagyobb ilyen időmérő eszköze, melyet a korábban több hasonlót alkotó Klotz József tervei alapján és irányításával készítették, illetve helyezték el szakemberek. Külön figyelmet érdemelnek a napóra feliratai is: fölül a NIHIL EGO SINE SOLE, vagyis a „Semmi sem vagyok a Nap nélkül” és alul a NIHIL TU SINE DEO, vagyis „Semmi sem vagy Isten nélkül” latin mondatok.

Esztergom Vaskapu hegycsúcsán a Brilli Gyula Menedékház környezete nyújt kiváló lehetőséget a túrázásra, kikapcsolódásra. Gyermekes családok számára állatsimogató, jurta sátor ad -egy finom ebéddel egybekötött- teljes napi programot. Párok, baráti társaságok között időjárástól függetlenül (akár télen is) népszerű program a csodálatos esztergomi panorámát nyújtó, egyszerre maximum 6-8 főt befogadni képes meleg vizes fürdődézsákban eltöltött néhány órás pihenés.

NYUGODT esztergomi szállás

Szeretettel várunk!

Meghitt nyugodt szállást keresel Esztergom városában? Egyedi ajánlatokért, kedvezményekért keress minket az alábbi elérhetőségeinken.

Bajcsy-Zsilinszky utca 29. Esztergom

advanced-floating-content-close-btn